Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΡΙΤΗ 2/10, ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ

Συλλογικότητες από διάφορες περιοχές της Αττικής αποφάσισαν σε συνάντηση τους στις 17/9/2012 να ορίσουν κοινή μέρα δράσης στις τοπικές εφορίες την Τρίτη 2/10/2012.
Κοινή απαίτηση όλων είναι να σταματήσει η εξοντωτική φοροληστεία του λαού σε όφελος των δανειστών, των τραπεζών και των φοροαπαλλαγών των πλουσίων. Τα χαράτσια της ΔΕΗ, τα χαράτσια "αλληλεγγύης", ο φόρος εισοδήματος του 2012, ο φόρος επιτηδεύματος, οι ψηλοί έμμεσοι φόροι αποτελούν μια εξοντωτική φοροληστεία, που οδηγεί μεγάλα τμήματα στην εξαθλίωση και την πείνα.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες να συντονίσουν τις πολύμορφες δράσεις τους ενάντια στα χαράτσια με παρουσία στις εφορίες την Τρίτη 2/10/2012.
Καλούμε όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.  να αντισταθούμε όλοι μαζί.
Με ψηλά το κεφάλι λέμε : Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ !





27/9/2012 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ




                   e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστοσελίδα : http://epitropi3den.blogspot.com


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 26/9, στα πλαίσια των απεργιακών δράσεων, παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων ‘Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε» στη διοίκηση της ΔΕΗ.
Αντιπροσωπεία συλλογικοτήτων από διάφορες περιοχές συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΔΕΗ κ.κ. Δαμάσκο και Γιαννοπούλου και παρέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την πολιτική της ΔΕΗ απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά. Στη συνάντηση εκθέσαμε την κατάσταση εκατομμυρίων νοικοκυριών που, κάνοντας χρήση ηλεκτρικού με πολύ μεγάλο κόστος, ταυτόχρονα, επιβαρύνονται  από το χαράτσι και την ίδια ώρα βυθίζονται στη φτώχεια και στην απόγνωση από τα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εντεινόμενη φοροληστεία. Διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία του κ. Ζερβού να απαντήσει σε αιτήματα που είχαμε θέσει στην προηγούμενη συνάντησή μας, όπως το διαχωρισμό στο έντυπο του λογαριασμού ρεύματος του χαρατσιού,  για το οποίο είχε πει ότι θα γίνει προσπάθεια και θα μας ενημερώσει.  Αντίθετα, διαπιστώσαμε ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για το 2012 ήρθαν με τον ίδιο. Ενώ, η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στους καταναλωτές αλλά και σε μεγάλες αυθαιρεσίες, όπως με την υπεξαίρεση ποσών που εισπράχτηκαν από τη ΔΕΗ για το ρεύμα για διοχέτευσή τους στο χαράτσι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να πραγματοποιηθούν και διακοπές ρεύματος λόγω οφειλής ηλεκτρικού, προσπερνώντας πλαγίως την απόφαση του ΣτΕ για απαγόρευση διακοπών ρεύματος λόγω οφειλής του χαρατσιού.
Υπογραμμίσαμε τις ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση πλήθους νοικοκυριών που αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια από τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, που προωθούν η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και όλο το καθεστώς σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου και απαιτήσαμε από τη διοίκηση της ΔΕΗ.
1. να σταματήσουν-αποσυρθούν οι απειλές διακοπών για τη μη πληρωμή του λογ/σμού,
2. διευκόλυνση στην πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι,
3. αποχωρισμό των ποσών του χαρατσιού στο λογ/σμό,
4. σταμάτημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε παροχές που έχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του ρεύματος,
5. δυνατότητες διακανονισμού για την πληρωμή του ρεύματος,
6. άρση της υποχρεωτικότητας εξόφλησης του χαρατσιού για αλλαγή του ονόματος χρήστη στην παροχή ή για την εγγραφή νέων πελατών προερχόμενων από τους παρόχους που έκλεισαν.
7. διόρθωση ποσών, με επαναφορά στις εισπράξεις ρεύματος των ποσών που αυθαίρετα πιστώθηκαν στο χαράτσι.  Να μην μεταφερθεί ούτε στο εξής κανένα ποσό που έχει εισπραχθεί για την εξόφληση του λογαριασμού στο ανείσπρακτο χαράτσι. Θεωρούμε τη μεταφορά, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, παράνομη και καταχρηστική αφού σημαίνει υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για άλλο σκοπό.

            Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΔΕΗ, δήλωσαν ότι ακολουθούν εντολές ως υπηρεσία και ότι γνωρίζουν την κατάσταση και κατανοούν τις δυσκολίες του κόσμου. Υποσχέθηκαν ότι θα μας ενημερώσουν σύντομα για ένα προς ένα τα αιτήματά μας, αν και μερικά από αυτά δεν μπορούν να γίνουν.

 Εμείς δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε και αν μέχρι τότε συνεχιστεί η ίδια πολιτική και από τη ΔΕΗ, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, όχι μόνο για τον κόσμο, αλλά και για τη ΔΕΗ ως επιχείρηση, γιατί πολύ περισσότεροι δεν θα μπορούν να πληρώνουν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα.


26/9/2012 

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιτροπή «Δεν χρωστάμε –Δεν πουλάμε –Δεν πληρώνουμε»


Σύνοψη της συζήτησης, στις 17-9-2012
Η επιτροπή «Δεν χρωστάμε –Δεν πουλάμε –Δεν πληρώνουμε» επανήλθε συλλογικά, στις 17 Σεπτέμβρη.   Τα εξής θέματα μας απασχόλησαν:
*    Τα νέα δεδομένα στο χαράτσι της ΔΕΗ, με τα 50 € που μας ζητάνε να πληρώσουμε στην εφορία, ώστε να πάμε από μόνοι μας να μας «τσιμπήσουν» (καθώς δεν μπορούν εύκολα να διασταυρώσουν και να βεβαιώσουν ποια νοικοκυριά χρωστάνε), η μεταφορά κάποιων ποσών από το ρεύμα στο χαράτσι, περιορισμένες διακοπές ρεύματος που έγιναν λόγω χαρατσιού. Η απόφαση δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη συζήτηση, αφού όλοι και όλες συμφωνούσαν να συνεχίσει η άρνηση πληρωμής αυτού του φόρου. Συνεχίζουμε όπως πριν, με επικαιροποίηση των αιτήσεων-δηλώσεων γνωστοποίησης προς τη ΔΕΗ, ώστε να προστίθεται ότι δεν δεχόμαστε να πηγαίνουν τα λεφτά του ρεύματος στο χαράτσι και σε περίπτωση που το κάνει η ΔΕΗ, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργειά μας, όπως και ότι δεν επιτρέπεται να μας κόβουν το ρεύμα, ειδικά μετά και την επίσημη απόφαση του ΣτΕ. Εξάλλου, οι προηγούμενες συλλογικές μας ενέργειες έχουν δώσει αποτελέσματα. Ζητάμε, επίσης, να πληρώνουμε στα ταμεία της ΔΕΗ μόνο το ρεύμα, να καταργηθεί το 50άρικο στην εφορία, να γίνονται διακανονισμοί για τις οφειλές του ρεύματος ακόμα και αν χρωστάμε το χαράτσι και να αφαιρεθεί η προειδοποίηση διακοπής του ρεύματος από τους λογαριασμούς, μετά και τη δημοσιευμένη, πια, απόφαση του ΣτΕ (ότι είναι αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω οφειλής του χαρατσιού).
*    Το συνολικό ζήτημα της άδικης και ληστρικής φορολογίας του κόσμου της εργασίας, την ώρα που όλα τα λεφτά πηγαίνουν στις τράπεζες, ενώ οι πλούσιοι εξαιρούνται και με νόμους από όποιους φόρους. Υπήρξαν ιδέες για δράσεις στις εφορίες (κατ’ αρχάς) και στις τράπεζες, το επόμενο διάστημα (θα αποφασιστεί επακριβώς στην επόμενη συνάντηση των 3 ΔΕΝ). Στις 2 Οκτώβρη, θα είναι κοινή μέρα δράσης στις εφορίες, σε κάθε περιοχή. Η συνολική άρνηση πληρωμής φόρων, με κατάθεση εντύπου στις εφορίες, προτάθηκε επίσης.
*    Η επικείμενη αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα αντιμετωπιστεί όπως όταν ξεκινήσαμε, με δράσεις «δεν πληρώνω» σε μετρό, λεωφορεία κλπ. Η συμπαράσταση στους απεργούς- εργαζόμενους, που αντιδρούν για το θέμα, θα εκφραστεί με δελτίο Τύπου.
*    Η απάτη με την πληρωμή ιδιωτικών τηλεφωνικών εταιριών από φτωχούς συνταξιούχους και εργαζόμενους, που το μόνο που τους έμεινε είναι οι άθλιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τώρα, τους στοιχίζει το κλείσιμο ραντεβού, όσο το μισό ραντεβού. Έτσι, στην επόμενη συνάντηση θα κανονίσουμε κοινή δράση όλων μας, σε όποια τηλεφωνική εταιρία επιλέξουμε να πάμε.
*    Η γενική απεργία της 26 Σεπτέμβρη θα προπαγανδιστεί σε κάθε γειτονιά, από τις επιτροπές. Με πορείες, συγκεντρώσεις σε όλες τις περιοχές, θα επιχειρήσουμε να δημιουργηθεί κλίμα γενικού ξεσηκωμού, να δώσουμε μια συνολική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων και της τρικομματικής κυβέρνησης. Τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, στις 10 πμ, συγκεντρωνόμαστε ως επιτροπή «Δεν-Δεν-Δεν» και όσες επιτροπές, συνελεύσεις και συναγωνιστές μπορούν, στη ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη), όπου θα επιδιώξουμε συνάντηση με το διευθύνοντα σύμβουλο (Ζερβό), καθώς δεν τηρήθηκαν οι προηγούμενες υποσχέσεις του. Θα ετοιμαστεί σχετικό κείμενο που θα του επιδώσουμε.
*         Με κεντρική αφίσα και κείμενο θα δημοσιοποιούμε ότι όλοι μαζί, συνεχίζουμε να μην πληρώνουμε! Διάφορες συλλογικότητες ανέλαβαν να φέρουν σχέδιο, θα σταλεί στα mail, θα κάνουμε μια μικρή διαβούλευση και αν υπάρχουν περισσότερες από 5 επιτροπές-συνελεύσεις που συμφωνούν, τότε θα υπογραφούν ως «Δεν χρωστάμε – Δεν πουλάμε – Δεν πληρώνουμε». Αν κάποιες επιτροπές θέλουν, μπορεί να τυπωθεί και από κοινού, με κάποια χρήματα που θα συγκεντρώσουν.
*    Οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι διώξεις για προηγούμενες δράσεις στα διόδια, αναφέρθηκαν από διάφορες συλλογικότητες. Η δίκη που εκκρεμεί για συναγωνιστές που έδρασαν στα διόδια και μια επόμενη δράση που θα κανονιστεί, θα αποσταλεί στα mail μας, μόλις την κανονίσουν οι κοντινές στα διόδια επιτροπές-συνελεύσεις.