Σελίδες

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση


ΕΛΜΕ & Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε.
Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ του 21ου αιώνα.
Λαϊκή εξέγερση ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

        Λίγες μέρες μετά το κούρεμα, ο υπουργός Σαχινίδης δήλωσε ξεδιάντροπα ότι τη χασούρα των τραπεζών, που έχουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, θα  την πληρώσουν οι φορολογούμενοι.  Επίσης, ο «υπουργός του συγκροτήματος Λαμπράκη», Καψής δηλώνει με αλαζονεία ότι «είναι υπόθεση της κυβέρνησης το πότε θα γίνουν εκλογές» λες και τους ψήφισε κανείς…
        Είναι βέβαιο ότι η αρπαγή 12-15 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω του κουρέματος, θα οδηγήσει σε σοβαρή μείωση όλες τις συντάξεις κι όχι μόνο τις επικουρικές. Την ίδια στιγμή η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Επίσημα υπάρχουν 1.000.000 άνεργοι, 400.000 εργαζόμενοι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες, 30.000 άστεγοι στην πρωτεύουσα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στα συσσίτια, μισθοί των 400, 500 κι 600 ευρώ. Υπάρχουν υποσιτισμένοι μαθητές σε σχολεία «ψυγεία» απ΄ το κρύο λόγω έλλειψης πετρελαίου, νοσοκομεία και σχολεία που συγχωνεύονται και κλείνουν, νέοι φόροι, απολύσεις, νέα χαράτσια, αστυνομική βία και καταστολή.
        Στην περιοχή μας υπάρχει η χωματερή 45 χρόνια και καταστρέφει το περιβάλλον και τις ανθρώπινες ζωές. Όμως, αποφάσισαν να μας βάλουν την τελική ταφόπλακα φτιάχνοντας 2 εργοστάσια καύσης σκουπιδιών, πιστοί στην πολιτική που δε διστάζει να ξεπουλήσει τις ζωές μας. Είναι βορά στους κάθε λογής εργολάβους που θα αναλάβουν το έργο εμπορευματοποιώντας ακόμη και αυτό το κομμάτι των απορριμμάτων. Παράλληλα, η δημοτική αρχή, λόγω των αντιδράσεων του κόσμου, παίρνει αποφάσεις κατά των 2 εργοστασίων, αλλά «ξεχνά» να τις υποστηρίξει όπως «ξέχασε» να στηρίξει την απόφαση για τα χαράτσια της ΔΕΗ.
        Θα σκύψουμε το κεφάλι και θα περιμένουμε μοιρολατρικά τα νέα μέτρα; Μετά την ψήφιση της Νέας Δανειακής Σύμβασης των 130 δις ευρώ, που υποθηκεύει το μέλλον μας για δεκαετίες, και την ηρωική αντίσταση του λαού σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της αντίστασης. Εμείς οι εκπαιδευτικοί στις ομιλίες μας και στο μάθημα λέμε: « ραγιάς ήταν ο δούλος της εποχής. Οι ραγιάδες επαναστάτησαν παρά τις αντιρρήσεις των κοτσαμπάσηδων κι άλλων ισχυρών ότι δήθεν δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα του ξεσηκωμού…».
        Το τσάκισμα της τυραννίας κι η απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων σε κάθε εποχή είναι υπόθεση δική μας, του λαού. Γι΄αυτό οφείλουμε να ξεχυθούμε στους δρόμους και τις πλατείες την Κυριακή 25 Μάρτη, επέτειο του ξεσηκωμού για την ανεξαρτησία αυτής της χώρας. Να την ορίσουμε ως μέρα έναρξης της λαϊκής εξέγερσης μέχρι να φύγουν οι νέοι δυνάστες. Καλούμε το λαό να συνεχίσει τους αγώνες με καταλήψεις και πολιτικές απεργίες διαρκείας.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

ΟΛΟΙ στις παρελάσεις,
24 Μάρτη στο Σύνταγμα
 25 Μάρτη, 9.30πμ, στην πλατεία των Άνω Λιοσίων
 
Αυτές οι παρελάσεις θα είναι του Λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου